Typy lidí v domově důchodců

18.12.15

Vysvětlím vám jak to všechno je. Po maturitě na zdravotce jste pouze zdravotnický asistenti. Ty co chtějí být zdravotní sestry musí ještě pokračovat tři roky na vyšší odborné škole. A přesně tady pokračuji i já. Při tomto studiu máme často praxi a tento týden v domově důchodců. Ale teď už k tipům :) 



1. Šéfová

Ta je vždy jen jedna. Má přehled o každém člověku na každém patře, ví kde kdo má pokoj, pomáhá ostatním, doprovází ostatní, radí a samozřejmě ví i o každém drbu. 

2. Hlídači

Každé ráno po snídani usedají stejné babičky na své židle na chodbě, mlčí a jen pozorují ostatní. Říkám vám, že je to nejlepší hlídací systém. Přibližně v čase oběda se zvednou, převlíknou se a jdou na oběd. Po obědě si dají "dvacet" a v domluvený čas se opět sházejí na svém místě.

3. Upovídálci

Lidi co moc z pokoje nevychází, ale když se k nim dostanete tak máte málo příležitostí jak zase odejít. Člověk vám dá mandarinky, čokoládky a hlavně pořád něco vypráví.Vás ke slovu samozřejmě nepustí. Povídá o tom co dělali jeho rodiče, jaká dřív byla doba a podobně. Já vážně ráda poslouchám když mi někdo něco vypráví, ale když mám spoustu práce, tak se z takové návštěvy musíte prostě vykroutit.

4. Šlágr tip

I takový se u nás v domově důchodců najdou. Lidi co téměř nevychází z pokoje a celý den sledují v televizi Šlágr. A nedej bože aby je někdo vyrušil! Po těch čtrnácti dnech už znám Šlágr skupiny, vím o všech vánočních slevách na CD a výhodách při objednání CD během vysílání. 

Doufám, že vás článek trošku pobavil. Jestli máte někdo podobnou praxi, budu ráda když mi napíšete do komentářů vaše postřehy.
N. 

Mohlo by se vam líbit

0 komentářů

Popular Posts

FACEBOOK