TIP NA VÝLET: SAPA PRAHA

14.12.15





Dnes jsem si pro vás připravil skvělý typ pro vánoční nakupování. SAPA je něco jako vietnamské městečko v Praze. Najdete zde školu, školku, kadeřníka, lékaře prostě všechno možné, ale hlavní věc kvůli které tam jezdíme my s Nikčou je nakupování. Dá se zde pořídit plno věcí od vietnamské nudle, až po vařečky nebo peněženky.


TIP 1

JAK SE TAM DOSTANETE?
Jedna možnost je, že vezmete auto a zaparkujete rovnou v areálu. Jede sem ale i MHD stačí když nasednete na metro, vyskočíte na Kačerově a pak nasednete na autobus 113 ten vás odveze přímo před SAPU. (zastávka Sídliště Písnice)


TIP 2
OCHUTNÁVEJTE
V celém areálu je několik restaurací, alespoň jednu z nich doporučujeme navštívit, nevypadají sice zrovna vábně ale jídlo mají opravdu dobré. Mají zde pravé vietnamské pokrmy. My jsme si pochutnali na polívce z kuřecího masa. Dostanete opravdu pořádný kotel kuřecího vývaru s nudlemi za 90Kč. A ve studeném počasí vás krásně zahřeje.






TIP 3
SMLOUVEJTE
Né každý prodejce chce smlouvat ale většina z nich ano, nikde nemáte ceny a tak se vždy musíte zeptat kolik například mikina stojí. A většinou nasadí podobnou cenu jako v obyčejném obchodu, dají se ale usmlouvat. U dražších věcí jako jsou mikiny, kabelky, bundu se jim dolů moc nechce ale zkusit to můžete vždycky. V několika případech se nám to vyplatilo.

TIP 4
NEMOBILUJTE
Pokud se nacházíte přímo na tržiště snažte se co nejméně dělat něco s mobilem. Trhovci jsou nesví a myslí si, že věci, které zde mají jim chcete vyfotit ... ( né že by to nebyla pravda, ale pro vás všechno! :D)

TIP 5
TEPLE SE OBLEČTE
Ve většině nákupních hal není zrovna teplo, a pokud navštívíte SAPU stejně jako my v zimních měsících je lepší si přibalit něco na sebe, nebo pak budete muset kupovat
rukavice a svetr jako já!

TIP 6 
PENÍZE SI NEKUPUJTE
Nejspíše by vám je ani neprodali. V regálech můžete naleznout balíčky peněz, který si můžete koupit. Ty slouží ale k jiným účelům než k placení. Vietnamci je používají ke spálení v oltářích, uctívají tak jejich zesnulé.




Mohlo by se vam líbit

0 komentářů

Popular Posts

FACEBOOK