ROOM - 75%

18.3.16

Room je film, který byl v kinech už v prosinci. Bohužel jsem se k němu dostal až teď a to díky OSCARŮM. Brie Larson, která hraje ve filmu týranou ženu, dostala za tuto roli jednu zlatou sošku Oscárka a celkově byl film nominován i v dalších třech "odvětvích".


Hlavni postavou v tomto filmu, je pětiletý klučina Joy a jeho matka, která je znásilňována v zahradní boudě, ze které se nemůžou dostat.

Joy si do svých 5 let myslel, že za boudou nic jiného neexistuje, každé ráno zdravil skříň, židli, postel, udělal rozcvičku a pak se snažil jakkoliv zabavit.

Když dosáhl 5 let tak už to týraná matka nevydržela a řekla mu, že za tou zdí ve svět, který na něj čeká a on se musí dostat ven. Ze začátku to Joy nemohl pochopit nakonec ale začal chápat, že lidi v televizi nejsou jen vymyšlení, že za zdí jejich pokoje není vesmír a že člověk (říkali mi čert), který jim nosí jídlo a každý večer přijde znásilnit do pokoje jeho matku, neumí čarovat.

Dal bych vám nerad prozrazoval aby jste z tohoto filmového zážitku také něco měli, musím vás ale připravit na to, že celý film není vůbec příjemný. Já osobně nesnáším násilí a už vůbec násilí na dětech, takže po celou dobu sledování filmu, jsem měl zcvrklý žaludek, podobně jako u Spolightu. (článek na Spolight zde).

Film Room mohu rozhodně doporučit, po jeho zhlédnutí si člověk uvědomí, že může být rád za tak jak vyrůstal a za tak jak se právě teď má. Silné drama, které si nezaslouží méňě jak 75%

Jára

Mohlo by se vam líbit

2 komentářů

Popular Posts

FACEBOOK