RECENZE: FIFA 16 - 89%

25.11.15

Tak jsme se po roce znovu dočkali nové FIFY, která se nezměnila pouze v lepším fandění fanoušků ale i v mnoha dalších věcech. Nový díl o něco zpomalil dává daleko větší důraz na kombinování a celkově pomalejší a realističtější pohyb hráčů. Už se vám jen tak nestane, že by jste nakopli kolmý míč za obranu váš stoper ho zpracoval a šel sám na bránu.


 Nyní se o to pokusit můžete ale už při zpracovávání budete mít problém a k tomu všemu na vás budou obránci naléhat daleko důsledněji než v předešlých dílech.

Tímto se pro určitý typ hráčů stává hra o něco  složitější. Podle mě však realističtější chování hráčů dělá fifu o dost lepší a zábavnější.

Nejdiskutovanějším tématem nové FIFY byly rozhodně ženy, za které si však můžete zahrát pouze v přátelském utkání ženy proti ženám nebo v turnaji který simuluje mistrovství světa žen. 12 týmů které máte k dispozici není zrovna hodně ale pro okořenění nové série to stačí.



Musím se přiznat, že od mužů je pohyb žen znatelně odlišný, mají nižší těžiště, jiné pohyby, chování těla. A hlavně.... jsou o dost hezčí.

Nicméně se musím přiznat, že tento prvek mě vcelku nechal chladným sem tam si s kamarádem ze srandy zahrajete mulťák s ženskýma ale to je tak všechno.

Daleko větší radost by mi vývojáři z EA udělali kdyby konečně znovu přidali Českou ligu, která mě osobně velmi chybí. Chápu důvody proč zde není ale nevěřím tomu, že by se tento problém nedal nějak vyřešit.

Když už jsme u těch negativních věcí tak největší slabinou se mi v tomto díle zdají rozhodně rozhodčí. Penalty odpískané za  minimální kontakt s hráčem kdy ani nemačkáte tlačítko na přidržení nebo obyčejné ponechání výhody jako by nezanli.

Rozhodčí v předchozím díle byli výborně sladění. A tak doufám že to nejbližší patch napraví stejně jako tyčky, které padají opravdu často, stále, a prostě furt.

Ve Fifě samozřejmě nesmí chybět všemi hráči milovaný FIFA ULTIMATE TEAM. Hlavní změnou tohoto roku se stal speciální draft kde vám padají z balíčků ty nejlepší hvězdy za která odehrajete pár zápasů a podle toho jak se vám bude dařit tak dostáváte odměny které uplatňujete na vašem vlastním týmu. První vstup do draftu je zcela zdarma za další však musíte zaplatit nemalou částku herní měny kterou  si samozřejmě můžete koupit i za reálný peníz.

Vývojáři z EA nám také předělali tréninkový systém, který je o dost lepší než z předešlých let. Konečně se naučíte lépe pohybovat, nahrávat, faulovat a dokonce i správně vybíhat z brankářem. Tréninky jsou tak nyní ještě zábavnější než byli.

Samozřejmě že jako v každém novém díle této série se znovu vylepšilo chování fanoušků a komentátorů, kteří jsou ještě více živější, krásně reagují na herní situace a k tomu všemu vám umocňuje hernímu dojem také autentické televizní vysílání premier league a nyní i bundes ligy. Atmosféra tak novému dílu rozhodně nechybí.

Nová Fifa má co nabídnout a tak bych s koupí ani chvilku neváhal. Přeci jen to je hra která vás zabaví na desítky až stovky hodin a můžete ji hrát třeba celý rok možná i déle. Celkově se FIFA 16 tvaří velice graficky i herně přívětivě jediné co však můžu vytknout jsou netaktní rozhodčí a absence české ligy. 

FIFA 16

89%

PS4


Mohlo by se vam líbit

0 komentářů

Popular Posts

FACEBOOK