5 FILMŮ, KTERÉ BY MĚL VIDĚT KAŽDÝ GEEK

20.11.15

Sám se beru za polovičního GEEKA a tak si myslím, že jsem ten pravý. 5 filmů, které jsem vybral jsou mé srdcové záležitosti a věřím, že né každému se musí líbit.


Pro všechny, kteří neznají slovo GEEK zde napíšu pár slov. Je to člověk, který je zapálený pro věci z IT (informačních technologií), můžeme mít rád hry, může rád programovat atd.

1) The Social Network 

The Social Network je můj nejoblíbenější film z téhle pětky. Celý je o založení FACEBOOKu, jak si Mark Zuckerberg "vypůjčil" nápad a vydělal na něm neskutečný balík. Skvěle natočený film, který rozhodně mohu doporučit.

2) Indie Game: The Movie

Indie Games: The Movie je film o nezávislých vývojářích, kteří si plní své sny tím, že vytvářejí hru. Film ukazuje jak radosti tak starosti vývojářů.


3) Piráti ze Silicon Valley

Kdo jiný by mohl patřit mezi piráty ze Silicon Valley, než Bill Gates a Steave Jobs. Celý film je o jejich počínání na počátku digitálního věku a změně celého světa.



4) jOBS
Steave Jobs byl chápek, kterému to neskutečně pálilo a to jako v IT sféře tak i v té obchodní. Z filmu se dozvíte plno věcí, které se za jeho časů udávali v Applu ale i v jeho osobním životě.



5) Minecraft: The Story of Mojang
Film popisuje první rok nezávislého studia Mojang, to jak se zakladatel Markus Persson stal, během jednoho roku jednou z nejuznávanějších osob v herním světě a jak dobyl svět svým Minecraftem.


Toto je výčet, mých nejoblíbenějších filmů pro milovníky IT, pokud vás napadá nějaký další, rád se nechám inspirovat.
J.

Mohlo by se vam líbit

0 komentářů

Popular Posts

FACEBOOK